Tre tips til at få blomster buketten til at holde længere

Er du træt af at dine blomster hænger med hovedet kort tid efter du har sat dem i en vase? Det kan være frustrerende at se sine smukke blomster visne og miste deres skønhed på kort tid. Men der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at forlænge livet på dine blomster og få dem til at holde sig friske og oprejst længere.

Klip stilkene skråt

Når man klipper stilkene skråt, skaber man en større overflade til vandoptagelse. Dette skyldes, at den skrå klipning øger overfladeområdet på stilkene, og dermed skaber et større rum for vandoptagelse. Desuden fjerner man også eventuelle skæve eller døde ender, der kan forhindre vandoptagelsen. Det er vigtigt at bruge en skarp saks eller kniv, så man undgår at skade stilkene. Hvis man bruger en sløv saks eller kniv, kan man nemt knuse eller beskadige stilkene, hvilket kan forhindre blomsterne i at optage vand ordentligt. Ved at klippe stilkene skråt, kan man altså sikre, at blomsterne holder sig friske og smukke i længere tid.

Skift vandet hver anden dag

At skifte vandet i vasen hver anden dag er vigtigt, fordi vandet i vasen kan blive beskidt og begynde at producere bakterier, som kan skade blomsterne. Når man skifter vandet, fjerner man også eventuelle nedfaldne blade eller blomster, som kan bidrage til at forurene vandet.

Giv vandet den rigtige temperatur

For at sikre at blomsterne optager vandet i vasen hurtigt og effektivt, er det vigtigt at give dem vand med den rette temperatur. Blomster med urteagtige stilke, såsom tulipaner, påskeliljer og andre løgplanter, trives bedst i koldt vand, mens blomster med hårde stilke, såsom roser, syrener og krysantemum, trives bedst i varmt vand. Hvis du har en buket med forskellige blomster, bør du vælge en temperatur midt imellem eller den temperatur, som hovedblomsten foretrækker.